Onze drietrapsraket naar ICT zonder zorgen

In ICT-omgevingen die in de loop der jaren op basis van ad hoc behoeftes zijn gegroeid, is van uniformiteit en consistentie nauwelijks sprake. Verschillende besturingssystemen, softwareversies, ‘houtje-touwtje-oplossingen’, aan elkaar geknoopte netwerken: het is aan de orde van de dag.

Alles draait en alles doet het, maar veel ondernemingen balanceren langs het randje van de afgrond qua mogelijke calamiteiten op het gebied van beveiliging of dataverlies.

Het oplossen van die incidenten kost tijd, energie en geld. Bovendien leidt het tot een verlaagde productiviteit bij medewerkers die het slachtoffer zijn van de storing.

De A3-formule van Pimarox is een drietrapsraket die een einde maakt aan deze situatie:

  • Alles in kaart

    Als eerste brengt Pimarox voor u de complete bestaande ICT-omgeving in kaart. Wat staat er aan hardware en randapparatuur, welke systemen en applicaties zijn in gebruik, waar schuilen de ‘verborgen gebreken’, wat zijn verstorende factoren, welke risico’s zijn aanwezig qua beveiliging: al deze vragen worden binnen één dag helder en duidelijk beantwoord. De diagnose die Pimarox stelt is vaak confronterend – zachte heelmeesters maken stinkende wonden – maar vormt meteen een startpunt om de verbetering in gang te zetten.

  • Alles op orde

    Op basis van de diagnose legt Pimarox aan u voor of en in welke mate uw ICT-omgeving verbeterd moet worden om voor uw bedrijfsvoering en processen de continuīteit te garanderen die nodig is. Uiteraard zetten we de kosten op rij, maar vooral ook zullen we inzichtelijk maken welke voordelen de maatregelen met zich meebrengen. In deze fase zal al blijken dat de investering zich op korte termijn zal terugverdienen, door besparingen op beheerkosten, verhoogde efficiency en grotere effectiviteit.

  • Alles onder controle

    Na implementatie van de door ons voorgestelde verbeteringen is een situatie ontstaan die zich optimaal laat beheren door het ICT Service Center van Pimarox Managed Services. Onze specialisten bewaken uw ICT-omgeving op afstand, verzorgen voor u werkzaamheden als gebruikersondersteuning, netwerkbeheer en beveiliging en zijn indien nodig snel ter plaatse als het gaat om zaken die niet op afstand kunnen worden opgelost. Het serviceniveau hierin wordt in overleg met u bepaald, zodat u zelf keuzes kunt maken in wat u binnen de eigen organisatie houdt of uitbesteedt.

Wilt u wel een goede indicatie van de gesteldheid van uw ICT-omgeving, maar nog niet direct in een volledig vooronderzoek investeren?

Klik hier voor informatie over onze ICT Quick Scan

Meer dan een goed salaris

Waarom werken bij Pimarox?
Lees het hier