“Pimarox investeert in medewerkers”

Olaf
Project Manager & Business IT Consultant

Vooropleiding: HBO Informatica
Leeftijd: 45
Aantal jaren ervaring: 10 jaar+
Bij Pimarox van 1999 tot 2010

Na enkele omzwervingen in het IT-landschap bij grote spelers, besefte ik eind jaren 90 dat ik me beter zou ontwikkelen binnen een organisatie die wilde investeren in haar medewerkers, en waar naast de nodige humor vooral kennis, visie en motivatie de drijfveren waren.

In mijn eerste contact met Pimarox viel me op dat de organisatie zich afvroeg wat zij voor mij zou kunnen betekenen, en niet andersom; een voor mij volstrekt omgekeerde benadering. Dat, en de ongedwongen sfeer was voor mij voldoende om het avontuur aan te gaan, en mijn initiële gevoel is in de ruim 10 jaar bij Pimarox keer op keer bevestigd.

De eerste jaren ben ik vooral actief geweest als technisch consultant WinTel & Infrastructuur binnen projecten bij Rijkswaterstaat, Europe Combined Terminals, Meeús en diverse gemeenten.

Vanuit de opgedane consultancy ervaring merkte ik op dat ik steeds vaker leiding naar me toe trok, en dat me dat redelijk goed afging. Toen de kans zich voordeed door te stromen naar projectmanagement, heb ik die met beide handen aangegrepen. Als projectmanager ben ik verantwoordelijk geweest voor zeer grote projecten bij IBM en ABN Amro en complexe datacenter-consolidatie projecten bij de Nederlandse Spoorwegen. Projecten met steile leercurves, maar daardoor heb ik wel ontzettend veel ervaring opgedaan.

Door het reisbloed dat door onze aderen stroomt en een aangeboren allergie voor sleur, zijn mijn partner en ik eind 2010 vanuit de gedachte “Mooi weer is een keuze!” verhuisd naar Bonaire.

Als zelfstandige heb ik hier mijn rol als projectmanager kunnen voortzetten bij enkele grootzakelijke klanten, waarbij mijn Pimarox-ervaring nog dagelijks zeer waardevol is.

En niet onbelangrijk: als ik eens behoefte aan koude voeten heb, dan staat de koffie bij Pimarox altijd klaar.

Olaf heeft bij Pimarox ervaring opgedaan…

  • als Lead en Senior Projectmanager bij de Nederlandse Spoorwegen
  • als Technisch Consultant bij IBM Global Services
  • als Lead Projectmanager bij IBM Global Services en GGZ Delfland

Momenteel woont en werkt Olaf op Bonaire waar hij als zelfstandig IT-consultant werkt voor het Water en Energiebedrijf Bonaire.

Meer dan een goed salaris

Waarom werken bij Pimarox?
Lees het hier